šachový klub


Grand Prix mládeže v Litoměřicích

07.02.2016 10:51

V sobotu 6. února se Jindra Papay vydal s mládežníky na další pokračování seriálu Grand Prix do Litoměřic.Tentokrát se od nás účastnili jen Daniel Mašek s Jardou Veselým v kategorii starších žáků a Jindra Jusko v kategorii mladších žáků.

Kategorii mladších žáků ovládl Adam Hrubec z oddílu Šachy Povrly se ziskem 6,5 bodu a na pomyslné stupně vítězů se dostali ještě šestibodoví. Teplický.Jan Václavík (2.) a povrlský Marek Šíp (3.). Jindra Jusko zatím dosáhl svého bodově nejúspěšnějšího turnaje když získal pěkných 4,5 bodu, nicméně v konkurenci 71 hráčů mu to stačilo jen na 18. místo. Až začne hrát více rozvážně a budu nad svými tahy déle přemýšlet, jistě dosáhne i 5 bodvoé mety. Celkové výsledky najdete zde.

Vítězství v kategorii starších žáků získal 100%ní Marek Piskač z ŠK Teplice. Stříbro získal s 5,5 body ústecký Pavel Šmíd a nejlepší pomocné hodnocení z 5 bodových měl mostecký Radek Škuthan, který obsadil 3. místo. Výkon Jardy Veselého zůstal za očekáváním. Věřili jsme, že obhájí 3 body z minulého turnaje ve Štětí, ale bohužel tentokrát mu jeho výkon stačil pouze k zisku 2 bodů. Dan Mašek prohrál jen s prvním nasazeným Janem Špičkou z ŠK Karlovy Vary, k ní přidal 3 výhry a 3 remízy a celkový součet 4,5 bodu jej poslal na 12. místo v konkurenci 46 hráčů. Celkový výsledky najdete zde.

V kategorii dorostenců hrálo 9 hráčů a nejlepším byl domácí Gustav Brejník, který ziskem 7/7 jasně opanoval první místo. K zisku medaile bylo potřeba zisku 5 bodů, které získali stříbrný lounský Tomáš Hons a bronzový Jan Bělík z KŠ Štětí. Celkové výsledky najdete zde.

Další pokračování má seriál Grand Prix již 27.2 v Klášterci nad Ohří a věříme, že se dočkáme nějakého pěkného úspěchu našich hráčů!

Michal Babička

—————

Zpět


Diskusní téma: Grand Prix mládeže v Litoměřicích

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.