šachový klub


Grand Prix mládeže ve Štětí

19.01.2016 14:43

V sobotu 16.1. se konalo ve Štětí Grand Prix mládeže v rapid šachu.

Nás oddíl reprezentovali Patrik Vizina, Daniel Mašek a Jarda Veselý v kategorii starších žáků. V kategorii mladších žáků hrál pod hlavičkou SK Děčín Jindra Jusko.

Kategorii mladších žáků ovládl poměrem 7 bodů ze 7 partií teplický Jan Václavík. Stříbro si překvapivě vybojovala domácí Eliška Jirotová ziskem 6 bodů. Na 3. - 9. místě se seřadili pětibodoví a bronz bral s nejlepším pomocným hodnocením údlický Šimon Peroutka. Jindra Jusko se 4 body obsadil pěkné 18. místo

Celkové pořadí mladších žáků najdete zde

Kategorie starších žáků byla o poznání zajímavější. Na prvních dvou místech skončili hráči společně se 6 body, ale pomocné hodnocení zajistilo vítězství teplickému Marku Piskačovi před ústeckým Danielem Balínem. Bronz bral novoborský Kryšof Hofman. Z našich se do první desítky vešel se ziskem 4 bodů Patrik Vizina, který obsadil 8. příčku. Daniel Mašek sice také získal 4 body, ale pomocné hodnocení jej odsunulo na 11. místo. Pěkným výkonem se prezentoval i Jarda Veselý, která se ziskem 3 bodů obsadil 21. pozici.

Celkové pořadí starších žáků najdete zde

V kategorii dorostenců náš oddíl zastoupení neměl a turnaje zúčastnilo jen 9 hráčů. Vítězem se 6,5 body se stal lounský Tomáš Hons před druhým Gustavem Brejníkem (6 bodů) a třetím Michaelem Pospíchalem (4,5 bodu), oba ze Slavoje Litoměřice.

Celkové pořadí dorostenců najdete zde

Průběžné pořadí seriálu Grand Prix zatím není k dispozici.

—————

Zpět


Diskusní téma: Grand Prix mládeže ve Štětí

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.